baldursbarn

Matte´s valack

Publicerad 2011-08-29 20:18:08 i Allmänt,


 Se så glad han blev?? Eller inte.Han förstår väl inte alls kan jag tro! Det gick bra iallafall. För mig känns det skönt att det är gjort!

Likt??

Publicerad 2011-08-24 21:33:59 i Allmänt,


Baldur till vänster och en avkomma till höger.Visst är det likt?


Dimma,en annan avkomma. Enligt google translate heter färgen "Pinto mögel ändra färg" Så bra funkar den översättningen ;)
Här hittar ni Horatio. Där hittade jag bilden åxå faktiskt.. 

I dag har jag städat ur Baldur´s box och fyllt upp med nytt,fräscht spån. Skönt att ha det gjort. Alla hästar inne,Hraffe tjafsade med Baldur nu igen. Tur Baldur är lugn! Nu blir det sängen...Jobbar i morgon å ska upp tidigt för att hinna släppa ut också!

23/8

Publicerad 2011-08-23 20:02:14 i Allmänt,

Gårdagen var fullspäckad. Eldade en massa,fixade m hästar,första skoldagen för barnen efter sommarlovet etc. Puh. Tur man har det lugnt på jobbet idag så man inte behöver stressa på idag med!
Annars så..Närmar sig kastrering. Känns fortfarande rätt! För allas skull. Man märker på Hraffe att han är ganska splittrad och har korta stunder av uppmärksamhet när man håller på med honom. Tiden går mest åt till att hålla koll på alla hästar. Nu blir det en lugn kväll på jobbet hoppas jag!!

23/8

Publicerad 2011-08-23 06:32:47 i Allmänt,

En knappt vecka kvar till kastrering nu. Igår var killen hopplös i boxen i början. Reste sig flertalet gånger mot Baldur. Sur för han gick in sist också tror jag ;) Blir kanon att kastrera tror jag!
I dag ska jag jobba,men först ska jag hjälpa sambon som ska in med en häst till kliniken.
Är det inte alltid nåt?? Hovslagaren kommer till den andra stora hästen under tiden,men det går nog bra.
Nä jag måste fixa fika och packa jobbgrejerna om jag ska hinna med mig här..

Funderat klart!

Publicerad 2011-08-11 17:55:50 i Allmänt,

Japp,den 29:e blir Hraffe valack. De träter en del grabbarna och har ett och annat bett. Det blir ju till sist Baldur som lider för förr eller senare åker de ihop ordentligt. Tack men nej tack. Lugn och ro vill jag ha! Baldur är ju så snäll,så bara Hraffe blir av med lite kulor och lugnar sig så tror jag inte det är nåt problem.Jag vill ju kunna ha dem tillsammans! Annars blir det dels krångligt och dels trist för dem båda. Vete 17 om jag ska ställa dem bakom stallet nu ett tag så de får vara ifred? Just nu går det ganska bra,men de har fajtats inatt. Ska kolla och se hur det verkar. Annars får de gå i varsin hage tills lillkillen är kastrerad å klar. Och lite längre tom kanske. Beror väl på...Ja,så är det iallafall. Som tur är har han inte visat några tendeser mot oss tvåbenta.Då är han snäll,men som sagt,det är Baldur jag tänker på.Ja,och Hraffe med för den delen..Han ligger ju lite risigt till om Baldur blir förbannad om man så säger. Nä,jag tror jag går och flyttar dem direkt.Vill inte chansa heller...

Mina killar...

Publicerad 2011-08-09 08:33:06 i Allmänt,




Är de inte fina så säg?? Jag tycker det iallafall!! Som väntat blev det lite rally,men nu har de lugnat sig. De har stått inne brevid varann 2 nätter,så det värsta nosandet var som avklarat redan. Baldur är en mycket snäll och tålmodig "storebror" till en viss gräns. Hraffe plockades raskt ner ett pinnhål och sedan var det inte mer med det!

Nu har fjällorna åkt

Publicerad 2011-08-08 13:38:31 i Allmänt,

Jaa,nu har Gaefa och Fála åkt. Lite tomt blev det allt!! Tog in dem och borstade av dem iallafall innan de for.De hade rulltävling i morse alla hästar,så särskilt snygga var de inte.. Nu väntar vi till nästa sommar då och ser vad resultatet blir!! Spännande :D Här på bloggen kommer det väl ett och annat inlägg ändå misstänker jag,vi får se!
Tack för iår iallafall,kära stoägare. Det var roligt att få förtroendet att ta hand om era hästar! Nu hoppas jag vi hörs av framledes ändå :) Oavsett resultat så är det alltid roligt att utvidga kontaktnätet med likasinnade människor!

Vi hoppas träffa fler ston nästa år!

8/8

Publicerad 2011-08-08 08:34:43 i Allmänt,

I går var det som om himlen öppnat sig.Ett ihållande ösregn verkligen! Tog beslutet att ta in alla hästar. Var lite fundersam över hur Hraffe och Baldur skulle bete sig,men så fort Baldur begrep att det var Hraffe,och inget sto,så var han lugn.Hraffe var lite mer "på" och fejade runt lite. Men det gick hur bra som helst! Tror alla hästar tyckte det var toppen att få gå in! De var spåniga från topp till tå i morse :)

Ett stort GRATTIS nu,till Johanna Berg och Svartur vom Hochwald som knep ett VM-silver!! Fantastiskt! Nu blev jag dock ännu mer fundersam om Hraffe ska få vara kvar som hingst... Dessa val. Ja det är ju inte bråttom i alla händelser!
Nu är det bäst man sätter fart! 6 box ska mockas och baggarna ska ha vatten. Sen finns det ju alltid plock att göra :)

7/8

Publicerad 2011-08-07 07:23:37 i Allmänt,

Äntligen är han hemma min fina Hraffe!!  Nu går han bakom stallet,han ser de andra hästarna iallafall. I natt fick han och ardennrarna sova inne.Nattmössan var fortfarande på när jag skulle släppa ut i morse.
Baldur och tjejerna verkar ha det lugnt och skönt.Krattade i hagen lite häromdagen,med Gaefa som medhjälpare. Krattade henne över hela kroppen också,och det var visst helt OK. Fála har jag kommit mkt bra överens med på slutet. Skönt! Men nu drar det ihop sig till att de ska åka hem till sin ägare skulle jag tro. Men det har varit skoj att få förtroendet att ha dessa små tjejer hemma hos Baldur. Nu håller vi tummen för fina avkommor 2012! Synd det är så lång leveranstid.Jag som redan längtar!! Man känner det nästan som om det blir liite ens egen fölunge åxå.
Jag hoppas så att det ska bli bra och friska föl! Och att det blir nya ston nästa säsong.
Nää,nu ska jag fika och börja på med mina sysslor!

4/8

Publicerad 2011-08-04 19:39:38 i Allmänt,

Tjaa,idag tog jag in och smorde alla hästar. Storhästarna går in själva eftersom vi nu fixat grind vid bakdörrn på stallet.Fiffigt!! Gaefa sov som en stock när vi kom och skulle smörja.De fick stå inne och vila lite också. Blödigast i stan?? Näärå,inte så farligt,men jag månar om att sköta om stona som mina egna.Alla ska må bra är tanken :)
Ska höra om jag kan hämta min lilla svarta i helgen kanske. Saknar honom nu!
Ja,annars är det inga omvälvande nyheter. Det lunkar på liksom!
Ha en skön kväll!

På fronten intet nytt...

Publicerad 2011-08-03 19:35:26 i Allmänt,

Jaa,vad säger man? Inget nytt i hagen. De lufsar som runt alla 3.Gaefa fortfarande ovillig att lämna Baldur för en sekund.Stackar´n är kär... Baldur tolererar det,men ser av och till liiiite less ut :) I dag fick de inte gå in.I morrn får det bli en sväng. Storhästarna var in för de blev så svettiga när det kördes.Premiärtur i vagn. Gick mycket bra. Rindi hade lite brådis,men annars så...

Så här såg det ut iallafall...
Nu ska jag jävlas vidare med ett stycke TV som inte gör som JAG vill.Detta gör att mitt tålamod närmar sig minus illa kvickt.Snart åker skiten ut genom fönstret.....

Lugnt och skönt :)

Publicerad 2011-08-02 17:21:53 i Allmänt,

Ingen brunst för Gaefa.De har det lugnt och skönt.Vansinnigt kär är hon nog ändå,för hon är sällan långt borta.I dag var hon t.o.m tvungen att rulla sig samtidigt som Baldur och så nära som möjligt.Knäppgökar :) Fála är lugnet själv åxå. Kommer självmant i hagen,funkar att muta för att smörja. Morot och knäckebröd :) Men vad gör man? Det som funkar kör man på! Nu har jag tagit in hästarna. Storhästarna,som går bakom stallet,gick in i lilla dörren och begrep väl inte riktigt att det var in i boxen de skulle gå. Småhästarna fick såklart åxå gå in,mumsar på en hötuss och vilar sig från flugor.

Fröken mittemellan drack vatten så Baldur och Fála fick vara lite ifred :)
Jag har idag åxå varit å tatuerat mig :) En islandshäst såklart!

Man kan nästan tro det är Hraffe!

Är det inte likt så säg!

Nää,nu ska jag kocka middag åt mig och sonen,och sedan åka och hämta min enkeldyna till skotern...Blev påmind idag så det är bäst jag masar mig dit ;)

1/8

Publicerad 2011-08-01 09:31:17 i Allmänt,

Så är juli slut,redan. Har varit varma dagar då familjen har varit och badat på bystranden. Hästarna gick in igår för att vila lite. Ser inga tecken på brunst ännu. Avvaktar ett par dagar till,men ser man inget då torde Gaefa inte brunsta om. Fala skulle ju ha brunstat om för en dryg vecka sedan,så där är jag lugn :)
Nu blir det morgonkoll av hästarna och vattenbaljor!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela