baldursbarn

Duschat!

Publicerad 2011-05-30 20:12:56 i Allmänt,

I dag har jag duschat Baldur. Gick finfint det! Efter att ha torkat inne,blivit grundligt borstad och insmord så var jobbet ogjort igen. Han hann vara ute i 2 minuter innan han rullade sig friskt...Typiskt! Perla fick sig en redig sväng av borsten och även hon rullade friskt när de gick ut igen.Rackarns hästar!!
Saknar min lilla svarta lite faktiskt. Är lite tomt utan honom...

Den här bilden på Baldur har gått och blivit en av favoriterna i sommar :) Han är så fin och sprudlande glad på den!!

30/5

Publicerad 2011-05-30 08:34:20 i Allmänt,

I dag skiner solen,så jag tror bestämt det står en dusch på schemat för Baldur...

29/5

Publicerad 2011-05-29 05:51:23 i Allmänt,

Mer regn idag. Usch vad tråkigt!! Men positivt att det är inte lika mycket kusar i luften. I dag jobbar jag så sambon sköter ruljansen :) Hoppas min lilla svarta har det bra. Inte utan att det blev lite tomt! Jag åker nog och hälsar på framöver iallafall.Man vill ju se att han har det bra ;) Inte för att jag tror något annat,men ändå.
Baldur och Perla stod och kliade på varann nu. De har åskådare från andra sidan tråden.Stackars Pontus som är solo i sin hage.. Hoppas det blir en kompis snart!

28/5

Publicerad 2011-05-28 15:46:07 i Allmänt,

I dag har Hraffe åkt på hingstbete

Hoppas han får kul nu..En del är halvbröder till honom förresten.

Baldur och Perla har fått byta hage idag så Pontus (ardennern) inte ska bli solokvist bakom stallet. De går nu i den andra hagen som erbjuder mer träd,lite kuperat och såklart mat. Lite blött ff på ett par ställen,men det verkade inte bekymra dem.Tvärtom tyckte de det var toppen att hitta en lagomt blöt fläck att rulla på...



Inte så rena idag inte.Men om man putsat opp dem så viker sig knäna så fort de kommer in i hagen i vilket fall. Ska ta in dem och putsa på dem en annan dag..

Ett stycke torsdag...

Publicerad 2011-05-26 17:05:14 i Allmänt,

I dag blev det inget fotande alls..Hovslagarna har varit här och skott om ett stycke ardenner,vilket tar sin lilla tid.Speciellt som de varmskor. Hästarna har det gott i hagen,har kollat över dem och så. På lördag åker min fina svarta på bete,så då går Baldur och Perla till andra hagen så Pontus får flytta ner och har möjlighet att se dem. Annars blir det ju lite lätt trist för honom några dagar. I morgon blir en arla morgon,jobbar och ska hinna en del innan det är dags att åka på jobbet :) Har lejt lunchningshjälp och vattenpåfyllning vid behov ;)
Köpte Hästmagazinet idag.Rekommenderas då det denna gång var en massa om "eksemhästar" och betäckningar. Nu har jag själv ingen "eksemhäst",men det finns ju andra som har besvärligt med det där skulle jag tro!
Senaste Islandshästen har också en mycket bra artikel om betäckningar som jag läst säkert tio gånger. Man blir aldrig fullärd! Så jag läser allt jag kommer över och gärna lite till!!

24/5

Publicerad 2011-05-24 19:07:41 i Allmänt,




I dag är det stormvindar. Blåser rejält! Allt lungt med hästarna iallafall! De ser inte ut att vara störda av blåsten,tvärtom tror jag.Alla flugor blåser väl bort :)

23/5

Publicerad 2011-05-23 18:45:09 i Allmänt,

I dag har det varit regn på förmiddagen och det har inte tagits några kort alls! Bägge hästarna låg i hagen och vilade under eftermiddagen vilket jag uppskattade. Måste ju betyda att Perla slappnat av och funnit sig tillrätta lite mer. Det är första gången jag sett henne ligga och vila,men inte sista hoppas jag :) Får hoppas jag kan få nåt fint foto i morgon istället!

22/5

Publicerad 2011-05-22 12:03:47 i Allmänt,

I dag har jag tagit in hästarna fram och tillbaka så jag kunde gå över dem och kolla så ingen av dem har några sår eller så. Baldur fick kraftfoder och bägge borstades av så gott det gick. Perla´s svans var inte så kul,men alltid hjälpte väl borstningen något? En dusch är vad som behövs,men det är lika bra att avvakta med det :) Väl ute igen ställde Perla upp sig för Baldur. Nu äter de och strosar.

21/5

Publicerad 2011-05-21 19:56:53 i Allmänt,

   

Ganska lugt i hagen idag. Hästarna har passat på att vila lite när solen värmt.

Krumbuktande frierier

Publicerad 2011-05-20 23:26:55 i Allmänt,

    
I dag kom det första stoet! Baldur blev ju lite till sig såklart,men han är hittills snäll. Lite jaga blir det ju,men jag tycker nog han sköter sig finemang än så länge :)

20/5

Publicerad 2011-05-20 06:12:01 i Allmänt,

I dag kommer det första stoet till Baldur!! Ska bli mycket roligt! Det råkade bli mycket vältajmat då hovslagaren kommer och skor av nu på morgonen :D Sedan låter det nog inte vänta på sig så ska Hraffe på hingstbete!

..

Publicerad 2011-05-18 17:34:12 i Allmänt,

 

 Hilmir frá Saudarkroki

 Hrafn frá Holtsmula
 Oféigur frá Flugumyri
 Gaski frá Hofsstödum

Här ett par bilder på Baldur längst upp,och nedanför på några hingstar ur hans stam.

Välkommen!

Publicerad 2011-05-18 08:47:26 i Allmänt,

Här har jag nu påbörjat en "sommarblogg" där det är tänkt att man ska kunna följa Baldur och hans fjällor i sommar. Titeln,Baldurs Barn,har väl dubbel betydelse kan man säga.Dels är ju tanken att det ska bli just barn,men också har min vän T namngett stallet till Baldur´s Barn-alltså Baldur´s lada ;)
Så jag hoppas få in mycket bilder här under sommaren!
Välkomna!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela