baldursbarn

28/7

Publicerad 2011-07-28 09:05:45 i Allmänt,

Vem behöver väckarklocka när man har får?? Av nöden tvungen att ha myggfönstret i sovrummet i natt. Varmt och vindstilla. Nackdelen är fåren... När förste grannen går och hämtar tidningen sätter de igång. Gästakörens stämmor ljuder klart över nejden.Och då har vi inte ens vårt sovrumsfönster åt det hållet.
I går var det 5 nöjda hästar som gick ut,välsmorda och fina. Väntar på Gaefa,om hon brunstar om eller ej. Men jag tror faktiskt inte hon kommer göra det.Men man ska aldrig säga aldrig. Det,om nåt,har man lärt sig genom åren. Har varit slö med fotandet.Har fotat allt utom hästar. Badande hundar och redskap till försäljning. Det förstnämnda är ju kul,men det andra mer av nödvändighet :) Rensade på lik på gården igår.Katterna tar ju en del gnagare. Hittade en riktigt äcklig utanför stallet igår. Denna morgon låg en ny på infarten. Bra gjort av katterna,men lägg dem gärna i buskagen. Fast med tanke på att de brukar ligga på bron ska man nog inte klaga.
I dag ser det ut att bli lika varmt. Viktigt med fräscht vatten såna här dagar! Nää,jag ska fika och bege mig ut på dagens först vattenrunda.

Konstigt varmt

Publicerad 2011-07-27 14:09:03 i Allmänt,

Tryckande värme idag.Som om det är åska på G kanske? Har tagit in alla hästar för en stunds vila från kusar,flugor och varann. Inbillar mig att de tycker det är skönt. De kom sättandes i högt tempo iallafall. Sen ska de noggrannt smörjas innan de får gå ut igen!
Under tiden ska jag feja med annat. Hittade en bunt bilder från 40-50 talet igår,på hästarna som bott här förr när gubben farföräldrar hade gården. Lite skoj att se tyckte vi!

Gubbens farfar med ardennern Lady.

Gubbens pappa med ardennern Pojken. Övriga barn vet jag inte vilka de är tyvärr.Men det torde finnas nån granne som kan identifiera dem :)


Här sätts det potatis.

26/7

Publicerad 2011-07-26 09:27:50 i Allmänt,

Jahapp.Kan nog lugnt konstatera utebliven brunst på Fála. Känns toppen.Hon är lite rolig den.I går var det rally i hagen,Baldur och Gaefa i full galopp och Fála i pass. Hon kommer fram ganska frivilligt nu,känns ganska skönt. Lite mer förtroende tror jag hon har nu. Eller så är det moroten i fickan hon vill åt ;) Har skördat i morotslandet så det får en varsin lite nu och då.
Ska gå ut nu och feja på lite. Först ska jag ner med kaffe och frukost bara,sen så kan man sätta fart!
Blir nog inget speciellt idag,det vanliga stöket.Gubben har jobbat natt så han ska ju sova hela dagen i stort sett...

Ny design!

Publicerad 2011-07-25 17:39:23 i Allmänt,

Min goda vän och vapendragare Therese har fixat ett nytt utseende här. Mycket finare får jag säga. Jag måste be om privatlektion i det där så jag kan själv sen. Orkar inte sitta och läsa mig till hur man gör faktiskt. Går ju säkert,men det blir garanterat kaos först!
I dag är det lugna gatan. Ett himla regnande under förmiddagen,men vi börjar ta det som vardagsmat nu.
Eftermiddagen är finare men blåsig istället då. I hagen intet nytt,mer än att vi betesputsat och det var poppis. Nu äter de även där de ratat innan.Men det är ganska kort nu. När brudarna är klara blir det till att flytta bakom stallet ett litet tag så det hinner växa på sig. Har ju varit så mycket regn så det kan gott få vara ifred när det finns möjlighet till det.
Nu mer jobb på gården.Byta vatten och feja lite...

25/7

Publicerad 2011-07-25 07:00:21 i Allmänt,

Helgen är över och det har varit fullt ös. Lördag var det bröllopskörning i Selånger.Jättekul faktiskt! I går auktion på Per Ola Olsson´s gård. Massvis av saker.Inget passade mina grabbar dock.Eller Johan´s jättar heller för den delen. Bara åkdon då isf. Han hade en fantastiskt fin rissla,men det blev för dyr.Jag är oerhört sugen nu att börja köra in Hraffe och kanske prova med Baldur också? Vore ju skit kul!! Får ragga hjälp till det.Tror inte gubben hjälper mig frivilligt,han är inte alldeles förtjust i mina killar.Tycker de är för små.

Fála visar ingen brunst,så jag kan nog slappna av där.Väntar på Gaefa som ligger en vecka efter Fála,men än visar Baldur noll intresse. Rindi i hagen brevid är en annan femma. Hon är mycket intressant tyvärr. Mycket gnäggande vid tråden ;) Men det ger sig snart.
Nu ska jag sätta fart!! Mycket att stå i!

23/7

Publicerad 2011-07-23 07:16:52 i Allmänt,

Ingen brunst på Fála! Sånt gillas nu :D Betyder förhoppningsvis frodas! I går var jag ut i hagen och då kom alla tre sättandes i full fart! Nu på morgonen kom faktiskt Fála fram på lite kel. Blev lite ställd,men kliade på så länge jag fick! Fála´s ädla delar ser mycket bra ut nu! Toppen! Jag vill ju verkligen att stona ska må bra och informerar hellre en gång för mycket till ägarna,än en gång för lite. Så skulle jag själv vilja att man gjorde,så jag går efter eget huvud! Nu ska jag sätta fart,helgen är som sagt späckad! Bröllopskörning+grannens varmblod idag!! Har varit där och släppt ut dem nu på morgonen,väckarklockan är inte min kompis just nu,men det är bara att svänga benen över kanten och hoppas man vaknar till!

21/7

Publicerad 2011-07-21 09:37:43 i Allmänt,

Hästarna gick in ett par timmar igår så vi kunde smörja och tvätta ädlare delar.Ser mycket fint ut nu. Smort med idomin. Fick ta hjälp ,för annars står fröken inte stilla. Annars är det lugna gatan. Om det ska brunstas om ska det väl börja i helgen eller början på veckan. Denna helg är lite späckad. Ska vara hästvakt åt grannen,köra bröllop och gå på auktion hos Per-Ola Olsson.
I övrigt är jag lite i valet och kvalet hurvida jag ska kastrera Hraffe eller ej..Han är ju i mina ögon jättefin och snygg på alla sätt och vis,men jag är ju inte särskilt objektiv. Skulle vara kul att visa honom,men man vill ju gärna ha en hint om hurvida det är lönt? Kanske en objektiv person ser nåt som jag inte ser och som sätter P för visning? Kanske lika bra att kastrera? Jag har ju redan en hingst i avel,kanske räcker så? Samtidigt vore det ju synd OM Hraffe blir jättebra?? Jaa,det är mycket att fundera på... Han är ju fortfarande ganska kort och "oväxt" men han är ju bara 3? Tja,vi får se...
Nu ska jag sätta fart med dagen och göra lite sysslor!! Latmaska får jag göra när jag är klar ;)

Mysteriet löst..Tror jag

Publicerad 2011-07-19 09:38:19 i Allmänt,

Jag har diskuterat Fála´s "skav" med min vän C som sa att det förmodligen är brunstpinket som rår för det. Det brukar "fastna" under svansen och skaver sen om man har otur.Vi tvättade (en icke särskilt glad) Fála med koksalt igår. Drog av Gaefa i samma vända utifall om att. Lika så bra.Så nu får de stå inne nån natt för säkerhets skull. Ska köpa idomin å kleta på ikväll. Det är ju kletigt och bra.
Nu har jag grejat på under morgonen och ska väl fortsätta i samma anda! Återkommer om det blir nåt fotande under dagen :)

Hagbyte

Publicerad 2011-07-17 21:04:50 i Allmänt,



I dag bytte jag faktiskt hage med hjälp av min icke hästintresserade tonåring. Fála ser konstigt skavd ut på "ädlare" delar. Har givetvis kontaktat ägarinnan som trodde hon kunde kliat sig,men jag är inte alldeles övertygad om det än. Ikväll ser det ut att bli regn,så de får vara ute,men i morgon åker de in över natten. Ska ta hit min gode vän C som har mångårig erfarenhet av de mest konstiga saker inom hästvärlden. Det är ju lite körigt när Fála är lite skeptisk till hantering över huvudtaget. Men jag hoppas det ska reda sig utan större problem. Nu ska vi också se hurvida de brunstar om. Fála borde brunsta om under senare delen av nästa vecka om hon inte är dräktig. Gaefa ligger en vecka efter ungefär. Tur man har skrivit upp när man sett!! Blir så mycket enklare så!
Nu ska jag slappna av en stund. Har varit lite av varje idag. Bla plock av brännässlor att torka inför vintern.En mycket användbar växt faktiskt.Stimulerar både tarmar och blodcirkulation och man ger en nypa om dagen i fodret. Själva plockandet är väl inte lika skojigt tycker jag. Sedan har jag faktiskt varit huslig och klätt om 4 stolsdynor. Nu ska jag parkera mig i soffan en stund,för jag kan tycka det är OK på sena kvällen...

17/7

Publicerad 2011-07-17 09:22:56 i Allmänt,

Dåligt med bilder nu. I går regnade det ordentligt. Släpade in alla hästar för smörj igen. Baldur ser ut som en lerkocka. Trots rykt inne så hinner han inte mer än ut så ska det rullas och fejas.Rackarns kuse...Men otack är världens lön ;) Kan bjuda på en bild på en hästfinka iallafall. Jag vet,det är ingen häst,men dock relaterat!!

Jag är nöjd! Ingen värsting,men det behöver jag inte heller. Vi har måttat och mätt så även ardenner får plats utan att stå dubbelvikt. Detta är ju A och O,ingen mening att införskaffa en transport man inte får plats med stora kusar i. Den är luftig och fin och har det nya stödhjulet jag gillar,som man bara vevar.Ingen grej att lossa och dra upp som ska bli trög till slut! Hoppade över sadelkammare åxå,köper en sadelvagn på Hööks istället! Så jag är glad :D Ska gå å fota lite kusar senare är tanken,så kommer fler bilder sen hoppas jag!

15/7

Publicerad 2011-07-15 08:47:02 i Allmänt,

Färdigbrustat ser det ut som. Har ju sett att B varit på Gaefa och hon har stått stilla,så hon BORDE vara betäckt. Dräktig eller ej är ju en annan femma. I går startade min semester med en tripp till Kristinehamn.Vi har hämtat en VV Christ Cortez. Jag är mycket nöjd och glad :D Nu ska här övas på att backa. Akilleshälen.Rakt fram är inga problem,men att backa...Jaja,jag lär ju vara tvungen att lära mig.
Nu ska jag gå ut och smörja lite häst!

12/7

Publicerad 2011-07-12 07:50:21 i Allmänt,

Varmt,varmt,varmt... I dag får de gå in en stund igen. Ska åka och hämta lite Fucithalmic.Baldur har fått kladd i ögonen,pga flugorna... Gaefa har åxå fått lite,så vi gör rent där med då. Snart har jag semester och kan greja mera :) Bara onsdag kvar nu!

8/7

Publicerad 2011-07-08 07:19:34 i Allmänt,

I går var Baldur och klättrade på Gaefa. Om det blev en riktig betäckning hann jag tyvärr inte se för jag hann inte få på mig dojjorna tillräckligt snabbt. Gaefa stod iallafall stilla,så är hon inte betäckt borde hon bli de närmsta dagarna! Det är ju lovande :) Under kvällen var Baldur och Gaefa för sig själva och strosade medan Fála knatade på för sig själv stackarn. Tydligen är det inte riktigt lika viktigt att vara väldigt nära varann nu.
I går var vi med ett par vagnar hö till två av mina hästvänner. En hade lite panik att få tag i hö,hennes häst står på box pga skada och inte en kotte har väl hunnit pressa hö än,så löshö blev det. Skönt att kunna hjälpa till.Nu klarar de sig tills det finns bal att köpa :)

7/7

Publicerad 2011-07-07 11:44:21 i Allmänt,

Varmt även idag. Alla hästar har fått gå in för att vila sig från sol och de envetna bromsen som alltid dyker upp efter höskörd. Baldur och Fála ville icke bli smorda ute igår,så jag passar på att smörja in dem ordentligt idag. Snart kommer hovslagaren som ska verka Baldur och fixa storhästarna..

 Före  Och efter..


3 små hästar fläktar varann.
Nu ska jag passa på att kratta ihop spillet framför hökanonen! Hästarna blir inne ett tag till. Lika så bra när de liks ville gå in själva.

6/7

Publicerad 2011-07-06 08:18:46 i Allmänt,

Hästarna strosar på i hagen. Gaefa kan inte riktigt bestämma sig,om hon är lite förtjust eller ej. Verkar inte vara högbrunst än iallafall. Fala kom fram och jag fick klia henne på bogen i en lite längre stund än vanligt,men den damen gör lite som hon tycker och gick iväg sedan igen. Svårflörtad! Det är lugnt iallafall. Ingen som bråkar med nån annan,även om Gaefa piper lite när Baldur är i närheten av bakdelen.
I dag är dagen vikt åt hö och åter hö. Det ska ösas upp på skullen i parti och minut. Och jag som har så ont i vänster näve..Jaja,det ska gå det med.

3/7

Publicerad 2011-07-03 23:48:32 i Allmänt,

I dag har det blåst ganska friskt,så hästarna fick gå in fram och tillbaka för lite smörj. Baldur gnäggade från det han gick in,tills han gick ut. Väl ute är han lugn och fin. Jag har hälsat på min andra lilla häst idag. Han var ganska biten av flugorna,så nu längtar jag efter att ta hem honom. Lite lätt tomt efter grabben.

Blyga violer?

Publicerad 2011-07-01 21:29:35 i Allmänt,

Nää,inte särskilt. Gubben å jag knatade ner för att smörja in hästarna.Medan vi höll på att smörja Gaefa passade Baldur på att betäcka Fála. Gaefa blev lätt avis efteråt.. Min gode vän T kom på besök och hon tyckte det luktade brunst lång väg ;) Gaefa visar tydlig brunst nu,det svänger fort får man säga!! Hur som helst så är det brudarna som svansar efter Baldur nu. Lugnt är det också,mycket skönt!

1/7

Publicerad 2011-07-01 17:56:37 i Allmänt,

Alcatrazet verkar funka. Nu visar Fála tydligt att det börjar bli läge. Ombytta roller,nu är det hon som jagar Baldur ;) Gaefa vill inte riktigt att Fála ska vara med honom dock,hon gör sitt bästa att försöka locka bort henne.
Men det ska nog bli betäckt ändå.

Hoppla!

Publicerad 2011-07-01 08:47:38 i Allmänt,

I går var jag på byns en snabbis,när mobilen ringer.Det är grannen som meddelar att de har 2 hästar på sin gräsmatta och hingst med spring i benen...Suuuuck! Visar sig att de ålat sig under den undre grindtråden.Undre tråden hade ingen ström. NU har grinden tre trådar och det är dubbla aggregat! Så nu ska de väl hålla sig inne. Alla hästar fick gå in i natt. Som tur var var de inte långväga eller särskilt svårfångade... Men det är en mara att det hände när man trots allt har ett ansvar för nån annans hästar.Hade det bara varit mina hade det inte gjort lika mycket. Verkar vara fuxen,Fála, som är för smart för sitt eget bästa,för nu stod hon och studerade grinden väldigt i morse. Nu tar jag helt sonika in dem nattetid ett par dagar,samt tar in Baldur om vi ska åka bort eller nåt. I dag är det hököga på hästarna som gäller. Baldur fick sig ett motionspass iallafall...Han fick gå tillbaka till hagen där han kutade fram och tillbaka,så han var svettig så det räckte. Men nu blir det alcatraz!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela