baldursbarn

29/6

Publicerad 2011-06-29 21:32:53 i Allmänt,

I dag har värmen varit i topp. Alla hästar fick som sagt gå in en stund så man hade chans att smörja ordentligt. Gaefa ser ut att närma sig brunst om man får tro brunstbarometern Baldur. Får hålla koll de närmsta dagarna och se om hon ställer upp. Annars tyr de sig mycket till varann de små stona,så det är nog bra de är två.

Vilken värme!

Publicerad 2011-06-29 13:18:17 i Allmänt,

Här är det 27 grader i skuggan.Plågsamt varmt. Tog in alla hästar en stund för att smörja och kolla genom dem. Lämnade dem inne ett tag så de får vila. Inga problem att få tag i dem iallafall. Ska försöka hinna fota dem sedan är tanken.
Nu;kyldisken på ica..

Allt lugnt..

Publicerad 2011-06-28 06:59:30 i Allmänt,

I hagen är det ganska lugnt. Baldur är väl liiite sugen,men än så länge tror jag inte det är någon högbrunst. Han vallar dem lite,men han ger sig kvickt när de inte är med på noterna. Faktiskt så tycker jag han var lugnare denna gång än med Perla. Otroligt roligt att han kommer få avkommor även i Sverige. Jag tycker,såklart.han är fantastiskt fin och bra på alla sätt och jag tror och hoppas han kommer lämna fina föl.
Ardennern Rindi är avundsjuk tror jag. Hon står gärna och kikar på de små och ser ut som om hon önskade att hon var med dem. Inte så konstigt kanske när hon gått med islandshästar förut och tytt sig till dem.
I dag lämnar jag ruljansen till sambon och åker på jobbet,men han är ju inte tappad bakom nån vagn så det ska gå finfint det!


 

Välkommen!

Publicerad 2011-06-27 18:54:31 i Allmänt,



I dag kom Fála och Gaefa för att,förhoppningsvis,bli dräktiga :) Mycket fina ston!! Baldur blev såklart glad :)

Två tjejer!

Publicerad 2011-06-27 13:24:43 i Allmänt,

I dag kommer två ston till Baldur. Han har varit solokvist sedan Perla åkte,men det har gått jättebra. Han har inte varit särskilt bekymrad,även om han gärna häckat vid tråden mot ardennrarnas hage. Men det blir skoj med sällskap igen nudå :) Återkommer med bilder! Nu är datahaveriet ordnat,ny bildskärm på plats så man ser vad man gör :)

Glad Midsommar!

Publicerad 2011-06-24 08:04:43 i Allmänt,

Hoppas ni har en trevlig midsommar!!
Uppdaterandet går lite trögt just nu,dels för att det är lugnt och dels för datahaveri och ett internet som slår alla rekord i att vara segt! Väntar på besked när nästa sto kommer just nu.
Själv har jag hittat ett jag skulle vilja ha :) Men tid och plats sätter lite stopp. Men nån gång ska jag ta en avkomma själv efter min fina kille. Såg en artikel i Islandshästen som jag tyckte var intressant. Skriven av Johan Larssen på Kvarnbacka. De har konstanskimmlar också,vilket jag tycker är kul. Skulle vara spännande att veta hur många som finns i landet? 3 hingstar i avel finns det vad jag vet,en från svart,en från isabell och Baldur. Men hur många andra? Jaa,skulle vara kul att veta :)
Nää,nu ska jag gå ut och greja i stallet. Städade sadelkammaren igår,så nu tänkte jag fortsätta en stund innan jag åker på Skatan och träffar släkten. Min mamma och syster bor där året o,och denna helg kommer kusinskaran från Stockholm upp. Kul att ses!

Glädje!!

Publicerad 2011-06-20 16:50:54 i Allmänt,

I dag fick jag besked om att Perla är dräktig!! Åh så kul!! Jag blir så glad så glad!! Nu håller jag tummen att inget går galet och att resultatet blir en frisk fölunge nästa år!!!!

Regn och regn

Publicerad 2011-06-18 07:31:21 i Allmänt,

Det är inte utan att jag är less på regn nu!! Hästarna var ute inatt ändå,Baldur fick ha täcke på. Storhästarna hade inte,för deras husse har bara köpt ett täcke (och det under tvång). Han bör köpa ett till!! Gubben ringde igår den person som gjort körbarhetsprov på Rindi för att förhöra sig vad hon är körd med. Visar sig att Verona är född på samma ställe. Att det sedan hamnade hos oss båda två är ju lite lustigt tycker jag iallafall. Det måste ha varit meningen. Nu väntar vi på resultat från dräktighetsundersökningen på måndag och på sto två som ska komma efter midsommar.  Tills dess pular vi på ;)

Regn och regn

Publicerad 2011-06-15 15:07:06 i Allmänt,

Här har det regnat i dagarna 2. Började söndag natt och slutade nyss ungefär ;)
I dag ska B prova det nya Bombers bettet som kommit :D Hoppas han gillar det! Vi,gubben och jag,har idag städat på lon och börjat byggt ihop torken. Snart dags att ta in hö! Blev sopat och fint,nästan så man skulle kunna ha en logdans. Annars är det lugna gatan. På måndag ska första stoet undersökas och är hon inte dräktig kommer hon tillbaka som det låter. Efter midsommar ska det komma en tjej till är det tänkt. Baldur tar det med ro att han är ensam i hagen. Han snackar med Rindi mycket,men han är inte alls särskilt stressad eller så. Inget springande fram och tillbaka,mer än nån enstaka gång när storhästarna gömt sig :)
Vår stationära dators skärm har sagt opp sig,så nu blev det körigt med bilder och sånt. Måste förmodligen införskaffa ny skärm,men vi får använda den bärbara så länge.
Nää,om man skulle bygga ihop ett huvudlag och prova bett nudå. Har smort allt så det hänger på tork i sadelkammaren just nu!

Varmt!!!

Publicerad 2011-06-12 08:12:34 i Allmänt,

Rena utlandsvärmen! Varken hästar eller folk behöver röra sig speciellt mycket för att svettas... Allt lugnt på gården. Rindi är fortfarande kär i Baldur,om än inte lika kratigt tack o lov. Undra just hur en sån korsning skulle se ut?? Jättekropp med smala ben? Liten kropp med kraftiga ben? Liten hals,stor hals? Silverbrun konstantskimmel?? Å undra om Baldur skulle nå opp. Det skiljer nästan 3 dm menar jag. If there´s a will-there´s a way!
Vi satte ihop Pontus och Rindi i par härom dagen. Rindi var lite fundersam innan harven kom på,men sedan gick det hur bra som helst. Ponuts har gått och blivit riktigt rutinerad på parkörning får jag säga. Lugn och sansad. Man blir glad när det går bra! Gubben har ju haft en himla otur med sina hästar,så nu hoppas jag han tycker det är roligt igen! Så här såg det ut iallafall!!
  

6/6

Publicerad 2011-06-06 19:23:01 i Allmänt,

I dag har Perla åkt hem för att dräktighetkontrolleras. Har hon inte blivit dräktig på denna sväng så hoppas vi på att hon kommer tillbaka. Baldur tyckte det var urtrist såklart,men sånt är livet för en hingst ibland. Får hålla på extra mycket med honom så länge. Det är ju snart dags för nästa tjej :)

5/6

Publicerad 2011-06-05 19:05:34 i Allmänt,




I dag har jag tyvärr inte varit på några tävlingar. Det blev som knöligt att styra ihop. Under den 2 dagar jag varit där har jag sett många fina hästar,och utvecklat ett "ha begär" efter diverse prylar ;) Man har kikat på sadlar,huvudlag och allt möjligt :) Ingen större mening att införskaffa någon "värstingsadel" till Hraffe än,men det ska bli så småningom... Nåt jag ska införskaffa är ett Bombers bett! Verkar vara himla bra bett,om man får tro det man hört.
I hagen är det lugna gatan. Perla har slutat brunsta och Baldur försöker inte ens kliva på. Mycket snällt av honom tycker jag. Perla svansar efter iallafall,mest för att hon gärna vill vara där Baldur är tror jag.
Nu låter det väl inte vänta på sig så kommer nästa fjälla hoppas vi:)  

Helg :)

Publicerad 2011-06-04 08:33:38 i Allmänt,


I helgen är det tävling på Kraftur i bergeforsen. Var där igår och ska tillbaka idag tänkte jag. Mycket fina hästar!!
I morse skyndade jag mig ut för att fota Baldur och Perla när de sida vid sida låg utfläkta och toksov,men jag hann inte tyvärr.. Pontus var en annan femma ;) Han snarkade och sov gott..




Rindi

Publicerad 2011-06-01 22:20:53 i Allmänt,

I dag har vi hämtat ett ardennersto vid namn Rindi i Östersund. Hon är halvsyster till Verona visade det sig,lite lustigt tyckte jag. Hon är också silverbrun,vilket är ovanligt för ardennrar! Nu har vi henne på prov/foder över sommaren och trivs vi med henne och vice versa blir det väl ett köp :)

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela